Meditatie

Wil je meer rust in je hoofd en/of dagelijks leven, dan is meditatie (of ik noem het liever stil zitten of liggen) wellicht een optie.

Tijdens mijn vaste lessen is meditatie altijd een onderdeel, maar ook een 6-weeks programma is mogelijk waar ik je de tools aanreik voor het "gewoon zitten" waar je thuis mee aan de slag kunt.
In deze 6 (of meer indien gewenst) opeenvolgende en opbouwende lessen leer je meer over mediteren, oefenen we met stil zitten, liggen en meditatief lopen en komen o.a. de meditatietechnieken Zen, Kinhin, Vipassana, Mindfulness en Yoga Nidra aan bod zodat je zelf kunt ervaren welke techniek jou het meeste aanspreekt.

Mindful Yoga

Zachte yogahoudingen in het hier en nu waar je volledig bewust bent wat er in je lichaam en geest gebeurt en waarneemt zonder oordeel; alles dat gevoeld wordt, mag er zijn.
De sessie bestaat uit rustige bewegingen en bewustwordingsoefeningen waarin je goed leert voelen wat er in je lichaam gebeurt, beweegt binnen je grenzen en je bewust wordt van eventuele spanningen in je lichaam en leert hoe je deze kunt loslaten.

Mindful wandelen / Wandelyoga

Een moment buiten in het hier en nu waarin we, terwijl we ons bewust zijn van ons lichaam, (rustig) gaan wandelen.
Er wordt gelet op de adem, op de stappen die we zetten en we komen meer in contact met ons lichaam en de zintuigen worden geactiveerd door bepaalde oefeningen onderweg.

De wandeling kan variëren in duur van 10 minuten tot 2 uur.
Bij langere wandelingen (evt. als onderdeel van een therapie/coaching sessie) kunnen ook specifieke persoonlijke (aandachts)oefeningen gedaan worden waarbij letterlijk wordt stil gestaan en kunnen we o.a. de vormen, de geluiden en de geuren van de omgeving ervaren of op zoek gaan naar wat op dit moment centraal staat in je leven.
Ook kunnen er tussendoor Mindful yoga oefeningen gedaan worden ter ontspanning, rekking en strekking en/of versterking van de spieren (afhankelijk van de hulpvraag).


De letterlijke vertaling van Mindfulness is opmerkzaamheid, mindful wandelen is goed voor o.a.:
🌸 In het hier en nu komen/zijn
🌸 Uit je hoofd en in je lichaam te komen
🌸 Leven met aandacht en vertraging
🌸 Rust te vinden en minder stress te ervaren
🌸 Alles te accepteren wat zich aandient
🌸 Je lichaam te leren kennen
🌸 Heerlijk in de buitenlucht te zijn en te genieten van alles om je heen
🌸 Je zintuigen te activeren
🌸 Wandelen is een mooie beweegvorm