Fascia ballen

Ik gebruik de zogenaamde fascia therapie ballen in mijn lessen en ook zijn ze in mijn eigen beoefening niet meer weg te denken nadat ik hier een specialisatie over volgde.
Bijna al mijn yogi's hebben de ballen inmiddels ook voor thuis.
Ik gebruik ze als hulpmiddel/ondersteuning in een houding, als massagebal en uiteraard waar ze voor bedoeld zijn om het fascia (bindweefsel) "zachter" te maken door ze tijdens een houding onder een bepaald lichaamsdeel te leggen.
Fascia loopt door je hele lichaam, het omhult je gewrichten, spieren, maar ook je organen, het zorgt ervoor dat alles bij elkaar blijft.
Vergelijk het maar met de witte schil van een sinaasappel, als groter geheel om de hele mandarijn, maar ook als klein vliesje in de verschillende partjes.

Fascia bestaat ook voor een groot deel uit water. Je kunt het ook wel vergelijken met een spons. Wanneer deze neergelegd wordt, droogt hij uit, wordt hij hard en wanneer deze nat en in beweging is, wordt hij veerkrachtig.
Dit wordt gestimuleerd door uiteraard voldoende water te drinken, maar ook door het te "masseren" met bijvoorbeeld deze ballen.
Pijnklachten kunnen daardoor afnemen en je lijf voelt soepeler aan.

Door stress, een ongeval, een verkeerde of bepaalde langdurige houding, niet voldoende of niet gevarieerd bewegen, overbelasting van de spieren en dus ook te weinig hydratatie en slechte voeding kunnen fascia gerelateerde klachten ontstaan.
Verklevingen/triggerpoints in dit bindweefsel kunnen veel klachten teweeg brengen als pijn, stijfheid, ontstekingen en verklevingen.
Doordat fascia door het hele lichaam loopt en met elkaar in verbinding staat, kunnen bijvoorbeeld door een oefening met de bal in de liezen te doen, nekklachten verminderen.

Wanneer kan fascia therapie uitkomst bieden:
🥎 Bij spierpijn
⚾️ Bij rug-, nek en schouder klachten
🥎 Bij fybromyalgie en andere reumatische aandoeningen
⚾️ Psychische klachten als depressie en burn-out
🥎 Overige pijnklachten als bijvoorbeeld sportblessures
⚾️ Bij stress en spanningsklachten
🥎 Gewoon omdat het lekker is je lijf soepel te houden

Reiki

Rei (geest) Ki (energie) is een energetische therapie waarbij er gewerkt wordt met de handen en het lichaam en de geest worden behandeld.
Het is een hele mooie aanvulling op de yoga of klankheling die ik geef.

Reiki kan helpen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.

Wat kan Reiki zoal brengen?:

🌸 Extra energie
🌸 Meer rust in lichaam en geest
🌸 Minder stress en meer ontspannen
🌸 Opheffen van pijn / blokkades
🌸 Verlichting of meer acceptatie van lichamelijke klachten
🌸 Het aanspreken van het zelf herstellend vermogen van het lichaam
🌸 De verbinding met jezelf en je lichaam terugvinden