Miracle Yoga

"Yoga is voor iedereen"

Meditatie

Wil je meer rust in je hoofd en dagelijks leven, dan zijn meditatielessen een uitkomst.
In een 5-weeks programma leer ik je de tools voor het "gewoon zitten" waar je thuis mee aan de slag kunt.
In deze 5 opeenvolgende en opbouwende lessen leer je meer over mediteren, oefenen we met stilzitten, liggen en meditatief lopen en komen o.a. de meditatietechnieken Zen, Kinhin, Vipassana en Mindfulness aan bod.

We oefenen in een kleine vaste groep van maximaal 12 personen. Zie de eerst volgende data op de eventkalender.
Mocht er geen groepsles gepland staan, vraag dan gerust naar de mogelijkheden om die weer op te starten, maar ook een personal les is mogelijk.

Mindful Yoga

Zachte yogahoudingen in het hier en nu waar je volledig bewust bent wat er in je lichaam en geest gebeurt en waarneemt zonder oordeel, alles dat gevoeld wordt, mag er zijn.
De les bestaat uit rustige bewegingen en bewustzijnsoefeningen waarin je heel goed leert voelen wat er in je lichaam gebeurt en beweegt binnen je grenzen en je bewust wordt van eventuele spanningen in je lichaam en leert hoe je deze kunt loslaten. Ook ,kunnen er oefeningen gedaan worden voor de zintuigen.

Mindful wandelen

Wandelen in het hier en nu, dat is de betekenis van mindful wandelen.
Een
 wandeling waarin ik je begeleid en waarin we, terwijl we ons bewust zijn van ons lichaam, (rustig) gaan wandelen, er wordt gelet op de ademhaling, op de stappen die we zetten en we komen meer in contact met ons lichaam, de zintuigen worden geactiveerd.

De wandeling kan variëren in duur van 10 minuten tot 2 uur.
Bij langere wandelingen kunnen we ook specifieke (aandachts)oefeningen doen en wordt er momenten (letterlijk) stil gestaan en ervaren we o.a. de vormen, de geluiden en de geuren van de omgeving.

Het is heel goed om in de buitenlucht te zijn, je brein even rust te geven en deze wandeling brengt je dichterbij je zelf en je omgeving. Een mindful wandeling hoeft niet perse in de natuur plaats te vinden, maar kan ook heel goed op een bedrijventerrein of zelfs midden in de stad.

Ik bied mindful wandelen ook in de pauze aan bij bedrijven of tijdens vergader-/ congresdagen. 
Veel mensen maken even een ommetje in hun lunchpauze, maar doen dit vaak op zo'n manier dat het eigenlijk niet echt zorgt voor ontspanning tijdens een drukke werkdag.

Zie ook Mindful wandelen als onderdeel van Office of Meeting Yoga


(Een mindful wandeling van een bedrijf
die een mooi parkje voor de deur heeft)