Yoga voor iedereen

"Yoga is voor iedereen"

"Fit terwijl je zit"

De stoel is vaak een vast "hulpmiddel" tijdens de meeste lessen die ik geef.

Een gehele stoelyogales bestaat uit ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen en verschillende lichaamshoudingen. 

De yogahoudingen van de mat worden op een creatieve manier vertaald naar de stoel en qua intensiteit aangepast op de persoon / groep.

Voor zorginstellingen, ouderen of mensen met (lichte) beperkingen; Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. 

Stoelyoga kan helpen bij het soepel en sterk maken van de spieren en gewrichten, verlaging van de bloeddruk, verbetering van de slaap, meer balans (val preventie), stimulatie van de bloedsomloop, verbetering van de motoriek en concentratie etc.
Ik kom veel bij ouderen aan huis voor een personal sessie.
Tijdens een les kunnen zittende en staande oefeningen gecombineerd worden, afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemer(s). 

"Al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot; dat is de kracht van stoelyoga"!

Voor bedrijven en scholen (gewoon in de kleding die je op dat moment draagt) voor onder meer een fris en helder brein, meer focus en concentratie, vermindering van stress en spanning los te laten, ontladen en opladen gedurende een werkdag en losse spieren.
Ik kom op locatie bij uw kantoor, bijvoorbeeld in de lunchpauze.
Ook heb ik samenwerkingen met verschillende vergaderlocaties.

Stoelyoga; ook voor mensen die graag aan yoga en/of beweging doen.
Stoelyoga is absoluut niet suf of saai, de les kan in zwaarte en uitdagingen aangepast worden en is daarom ook erg leuk en geschikt voor mensen die eens een andere vorm van yoga willen proberen.

Af en toe neem ik filmpjes op die ik met iedereen deel, deze staan op mijn Youtube kanaal, 
zoals deze stoelyoga voor het hele gezin.

Foto Stoelyoga tijdens de 24 uur van Woerden