Yoga voor iedereen

"Yoga is voor iedereen"

Meditatie


Wil je meer rust in je hoofd en dagelijks leven, dan zijn meditatielessen een uitkomst, of liever noem ik het "stilzitten".
Tijdens mijn vaste lessen is meditatie altijd een onderdeel, maar ook een 6-weeks programma is mogelijk waar ik je de tools aanreik voor het "gewoon zitten" waar je thuis mee aan de slag kunt.
In deze 6 opeenvolgende en opbouwende lessen leer je meer over mediteren, oefenen we met stil zitten, liggen en meditatief lopen en komen o.a. de meditatietechnieken Zen, Kinhin, Vipassana, Mindfulness en Yoga Nidra aan bod zodat je zelf kunt ervaren welke techniek jou het meeste aanspreekt.

Mindful Yoga

Zachte yogahoudingen in het hier en nu waar je volledig bewust bent wat er in je lichaam en geest gebeurt en
waarneemt zonder oordeel; alles dat gevoeld wordt, mag er zijn.
De les bestaat uit rustige bewegingen en bewustwordingsoefeningen waarin je goed leert voelen wat er in je lichaam gebeurt, beweegt binnen je grenzen en je bewust wordt van eventuele spanningen in je lichaam en leert hoe je deze kunt loslaten. 
 

Mindful wandelen / Wandelyoga

Een wandeling waarin we, terwijl we ons bewust zijn van ons lichaam, (rustig) gaan wandelen, er wordt gelet op de adem, op de stappen die we zetten en we komen meer in contact met ons lichaam en de zintuigen worden geactiveerd door bepaalde oefeningen onderweg.

De wandeling kan variëren in duur van 10 minuten tot 2 uur.
Bij langere wandelingen kunnen ook specifieke (aandachts)oefeningen gedaan worden waarbij letterlijk wordt stil gestaan en ervaren we o.a. de vormen, de geluiden en de geuren van de omgeving.
Ook kunnen er tussendoor Mindful yoga oefeningen gedaan worden doen ter ontspanning, rekking en strekking en/of versterking van de spieren.

De letterlijke vertaling van Mindfulness is opmerkzaamheid, mindful wandelen is goed voor:
- In het hier en nu komen/zijn
- Uit je hoofd en in je lichaam te komen
- Leven met aandacht en vertraging
- Rust te vinden en minder stress te ervaren
- Alles te accepteren wat zich aandient
- Heerlijk in de buitenlucht te zijn
- Je zintuigen te activeren
- Wandelen is een mooie beweegvorm

Ik bied mindful wandelen ook in de pauze aan bij bedrijven of tijdens vergader-/ congresdagen; opladen tijdens de (werk)dag. 
Veel mensen maken even een ommetje in hun lunchpauze, maar doen dit vaak op zo'n manier dat het eigenlijk niet echt zorgt voor ontspanning en oplading tijdens een drukke werkdag.
Zie ook Mindful wandelen als onderdeel van Office of Meeting Yoga


(Een mindful wandeling van een bedrijf
dat een mooi parkje voor de deur heeft)