Miracle Yoga

"Yoga is voor iedereen"

Chronische pijn en Yoga

Zelf heb ik al vanaf mijn puberteit chronische pijn door o.a. een aantal reumatische aandoeningen, ik heb vele wegen bewandeld om de pijn te verlichten totdat ik bij Yoga terecht kwam en dit helpt mij echt.

Veel mensen stoppen met bewegen als ze pijn voelen of bewegen over hun grenzen heen. Maar het is zo belangrijk te blijven bewegen, maar wel binnen je grenzen. Door beweging wordt de bloedsomloop gestimuleerd en afvoerstoffen afgevoerd (die bij pijn extra worden aangemaakt en opgeslagen worden in het lichaam).

In mijn lessen aan mensen met pijn kijk ik naar dat wat je wel kunt i.p.v. dat wat je niet komt, leer je bewegen binnen je grenzen en leer je omgaan met de pijn. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen als dekens, bolsters en kussens om ervoor te zorgen dat een houding geen pijn doet. De houdingen worden indien nodig ook vertaald naar de stoel.

Tijdens de les doen we zachte ontspannende, maar ook versterkende oefeningen (op de stoel of de mat) en diverse adem- en bewustzijnsoefeningen, en ook meditatie komt aan bod.

Deze groepsles Yoga Therapie is op de maandagochtend waar mensen met pijnklachten en kanker aan deelnemen en is van 13.00-14.00 uur.
(op dit moment ligt deze les stil vanwege herstel van mijn operatie, 
medio 2021 hoop ik dat deze weer van start kan gaan.)

Iedereen is welkom in deze groepsles, ongeacht klachten, je moet wel een trap op kunnen en kunnen liggen op de grond om mee te kunnen doen aan de Yoga Nidra, evt. kan deze ook zittend op een stoel uitgevoerd worden.

Enkele voordelen/resultaten van yoga bij chronische pijn:

🌸 Bewustzijn lichaam en adem (en pijn)
🌸 Zorgt voor een betere ademhaling
🌸 Leren grenzen voelen en bewaken
🌸 Herkennen signalen als stress en vermoeidheid
🌸 Je zit “lekkerder in je vel”
🌸 Levert minder lichamelijke klachten op 
🌸 Soepel en sterk maken van de spieren en gewrichten
🌸 Verbetering van de slaap  

🌸 Moment voor jezelf, in het hier en nu
🌸 Geeft ontspanning en mentale rust 

Samen onderzoeken we wat er mogelijk is, onderstaand een voorbeeld van de neerwaartse hond die op verschillende manieren uitgevoerd kan worden.
Ik heb onderzoek gedaan naar yoga en pijnverlichting bij fibromyalgie en de resultaten waren zeer goed, lees als je wilt onderstaand mijn scriptie.