Miracle yoga...en meer

"Yoga therapie / coaching voor iedereen"

Chronische pijn, beperkingen en Psychosomatische klachten

Zelf heb ik al vanaf mijn puberteit chronische pijn door o.a. een aantal reumatische aandoeningen, ik heb vele wegen bewandeld om de pijn te verlichten totdat ik bij Yoga terecht kwam; dit helpt mij echt.

Veel mensen stoppen met bewegen als ze pijn voelen of bewegen over hun grenzen heen. Maar het is zo belangrijk te blijven bewegen, maar wel binnen je grenzen. Door beweging wordt de bloedsomloop gestimuleerd en afvoerstoffen afgevoerd (die bij pijn extra worden aangemaakt en opgeslagen worden in het lichaam).

In mijn (personal) lessen aan mensen met pijn en beperkingen kijk ik naar dat wat je wel kunt i.p.v. dat wat je niet kunt, leer je bewegen binnen je grenzen en leer je omgaan met de pijn en beperkingen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van hulpmiddelen als dekens, bolsters en kussens om ervoor te zorgen dat een houding comfortabel is.
De houdingen worden indien nodig ook vertaald naar de stoel.

Tijdens de les doen we zachte ontspannende, maar ook versterkende oefeningen (op de stoel of de mat) en diverse adem- en bewustzijnsoefeningen, en ook meditatie komt aan bod.

Er is 1 groepsles Yoga Therapie; op maandagochtend waar mensen met pijnklachten, beperkingen en kanker aan deelnemen, van 12.00-13.00 uur.
Iedereen is welkom in deze groepsles, ongeacht klachten, je moet helaas wel een trap op kunnen en kunnen liggen op de grond om mee te kunnen doen aan de Yoga Nidra, evt. kan deze ook zittend op een stoel uitgevoerd worden.

Enkele voordelen/resultaten van yoga bij chronische pijn, beperkingen en/of psychosomatische klachten:

🌸 Bewustzijn lichaam en adem (en pijn)
🌸 Zorgt voor een betere ademhaling
🌸 Leren grenzen voelen en bewaken
🌸 Herkennen signalen als stress en vermoeidheid
🌸 Je zit “lekkerder in je vel”
🌸 Levert minder lichamelijke klachten op 
🌸 Soepel en sterk maken van de spieren en gewrichten
🌸 Verbetering van de slaap  
🌸 Moment voor jezelf, in het hier en nu
🌸 Geeft ontspanning en mentale rust 

Bijscholing voor yogadocenten

Voor yogadocenten heb ik een bijscholing/specialisatie ontwikkeld hoe om te gaan met cursisten met (chronische) pijn in je les, zie voor meer informatie en data de kalender.

Fibromyalgie

Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar yoga en pijnverlichting bij fibromyalgie en de resultaten waren zeer goed, onderstaand mijn scriptierapport.


 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn